• Tolóajtó

 • A modern beépített szekrényeknél használt tolóajtók, kényelmes funkcionalitásuk és jól variálható kinézetük miatt használják leginkább.
  A tolóajtók felhasználhatósága rendkívül sokszínű. Alkalmazhatóak térelválasztóként, a lakás helyiségeiben található szekrényeknél egyedüli és kombinált ajtó típusként is.

  A tolóajtós szekrények legnagyobb előnye, hogy egy mozdulattal lehet nagy felületet szabaddá tenni, illetve nem foglal nyitott állapotában sem több helyet mint ajtószárnyakkal ellátott társa. A tolóajtós szekrények készülhetnek egy, két vagy akár három sínnel ellátott rendszerben, amelyben így egymás előtt-mögött siklanak beépített szekrény ajtajai.

 • A tolóajtó maximális magassága 275cm és szélessége 100cm, mivel ennél a méretnél nagyobb tolóajtók már olyan nehezek, hogy azok működése nem lesz tökéletes.


  A tolóajtós szekrények keretei, ajtóbetétei sokféle anyagból és színből választhatóak, variálhatóak. A mára már hagyományos sima bútorlapos, tükrös vagy üveges anyagok mellett megjelentek a különlegesebb például bőrrel bevont, vagy fotófóliával díszített megoldások is.

  A tolóajtók betétei lehetnek: egyszínű bútorlapok, rattan, színes, átlátszó és homokfújt üvegek, tükrök, textilbőrrel bevont anyagok, fém lapok, egyedi igények alapján készült anyagok.

 • Ugyanakkor a színek felhasználását érdemes a szoba árnyalataihoz igazítani.

  Az egyes anyagokat akár vegyíteni is tudjuk. Jól mutatnak a többféle bútorlap színből készült ajtók. A variációk sokaságának csak a képzelet szabhat határt.

  A tolóajtók keretéül szolgáló fém és alumínium további lehetőségeket biztosít beépített szekrényünk egyedi kinézetéhez. A vasalatok többféle színben és vastagságban is elérhetőek.